Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z kurczakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Składniki
30 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzam. Filet opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na małe kawałki. Podsmażam mięso na rozgrzanym tłuszczu, oprószam solą i pieprzem.
W garnku zagotowuję wodę, dodaję kostkę bulionową i mięso. Wlewam śmietanę i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotowuję na małym ogniu.
Mąkę mieszam z małą ilością wody, wlewam do gotującego się mięsa i, mieszając, gotuję, by sos zgęstniał. Mięso z sosem wykładam na makaron, posypuję pietruszką.
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie