Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z łososiem w sosie szpinakowo - śmietankowym

Tagliatelle z łososiem w sosie szpinakowo - śmietankowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1667

Dodano:

Odsłon: 39284

Szybki, pyszny pomysł na obiad.

Składniki

  • łosoś wędzony na zimno, paczka 200 g
  • szpinak mrożony w liściach, 400 g
  • śmietanka 30%, 200 ml
  • makaron, użyłam tagliatelle ale może być penne lub inny
  • oliwa z oliwek, łyżka
  • gałka muszkatałowa, do smaku
  • sól, pieprz najlepiej biały, do smaku
  • ser corregio, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

  2. Łososia pokroić w paseczki. Na dość głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić łososia. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak, wszystko razem dusić ok. 10 minut.

  3. Następnie na patelnie dolewamy śmietankę, mieszamy, doprawiamy gałką muszkatałową, serem corregio, solą i pieprzem. Chwilę pogotować, aby sos zgęstniał.

  4. Do gotowego sosu wrzucić makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypany serem i swieżo mielonym pieprzem.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 24 lutego 2011 SUPER!
Swietne polaczenie smakow.
Fantastycne danie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynawilk 23 lutego 2011 Chętnie wprosiła bym się na taki obiadek :) Super przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 22 lutego 2011 8 składników w tym daniu należy do moich ulubionych. Ale uczta!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń