Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, orientalna, pikantna zupa ostro-kwaśna.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy łyżkę curry, liście kaffiru, pokrojoną fasolkę szparagową i małe różyczki kalafiora. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5-6 minut.
Dodajemy pastę Tom Yum (dokładnie mieszamy), posiekaną kapustę pekińską i krewetki. Doprawiamy łyżeczką oleju kokosowego, gotujemy 4 minuty.
Rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżą natką pietruszki.