Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele rzeczy wprawia w dobry nastrój tak dobrze jak smaczne jedzenie. Dobrym rozpoczęciem weekendowego lenistwa może być wieczorne spotkanie ze znajomymi. Jedną z najszybszych do przygotowania przekąsek jest tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek. Jeśli mamy ją zrobioną wcześniej, wystarczy tylko zaopatrzyć się w grzanki lub chrupiącą bagietkę i białe wino.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Oliwki, kapary, filety anchowies i czosnek wrzucić do blendera. Zmiksować na jednolitą masę.
Oliwę dodawać porcjami, blendując po każdym dodaniu aż do otrzymania konsystencji pasty.
Jeśli tapenada wychodzi za mało słona można dodać sól, ale z umiarem.
Tapenadą smarować chrupiące grzanki i popijać białym winem