Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta budyniowa z owocami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę i margarynę zagnieć. Ciastem wyłóż na grubość 1 cm natłuszczoną, posypaną mąką formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 30 minut do lodówki. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem waniliowym. Ostudź, przykrywając folią, by nie powstał kożuch.
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem do białości, dodając porcjami zimny budyń. Kremem posmaruj ciasto, udekoruj owocami.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie