Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cytrynowa pod pierzynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Spód: margarynę posiekaj z mąką pszenną. Dodaj żółtka, cukier i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Potem rozwałkuj. Blachę wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód piecz 35 minut w temp. 200 st.
Masa: sok zagotuj z cukrem i winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami oraz z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. Przełóż ją do szprycy i wyciśnij rozetki na wierzch tarty. Piecz 10 min w 200 st.Źródło: Tina