Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta na słono

Tarta na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 315

Napełni każdy żołądek :)

Składniki

  • 125 g Margaryny
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • mąka do podsypania
  • 4 jajka
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 kiełbasa
  • 0.5 kg pieczarek
  • 1 papryka
  • 1 brokuła
  • Przyprawy: sól pieprz zioła prowansalskie papryka przyprawa do kurczaka.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny.
    Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.

  2. Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy.
    Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia.
    Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.

  3. Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz.
    Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń