Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na obiad, można użyć gotowego ciasta francuskiego
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
ciasto: wszyskie składniki wyrobić na gładko, schować ciasto na 30 min do lodówki
Czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na 1 łyżce oleju, dodać zamrożony szpinak , poddusić, dodać sól, pieprz. Farsz ostudzić , dodać pokrojony w kostkę ser feta, śmietanę , 2 jajka, pryzprawić gałką muszkatołową.
Ciasto wyjąć z lodóki, rozwałkować, wyłożyć foremkę ( ja uzyłam dwie małe okrągłe śr. ok. 22cm). Ponakłuwać ciasto widelcem. Ciasto piec ok. 15min w piekarniku, 180st.
Na podpieczone ciasto wylać farsz, piec 10 minut w temp. 180st, góra +dół, wyjąć tartę posypać startym serem i wstawić jeszcze na 10min.