Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z budyniem

Tarta z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 4769

Dodano:

Odsłon: 1387

Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)

Składniki

  • 100 g. roztopionego masła
  • 300 g kakaowych ciastek pełnoziarnistych
  • 2 budynie waniliowe małe bez cukru
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • Borówki w/g uznania
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciastka miażdżymy i mieszamy z roztopionym masłem.
    Powstałą kruszonką oblepiamy dno i boki formy do tarty.
    Pieczemy 10 minut w 170* C

    Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 3/4 szklanki mniej mleka.
    Do rozrobionego proszku wlewamy dwa surowe żółtka. Gotujemy około dwie min.
    Na upieczone ciasto wylewamy budyń. Wierzch posypujemy borówkami.

    Tak przygotowane ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut i pieczemy w temp. 160*

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń