Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z budyniem i malinami

Tarta z budyniem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 181

Świetne na ten letni czas

Składniki

  • 500 g mąki
  • 250 g masła
  • Szczypta soli
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 2 paczki z galaretką malinową
  • 500 g malin
  • 2 paczki budyniu
  • woda
  • 500 ml mleka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Mąkę mieszamy z masłem,solą,cukrem,wodą i olejem do
    konsystencji plasteliny,a następnie wkładamy do lodówki na 10 min.
    Ciasto rozwałkowujemy na ok 4-5 mm i wkładamy do foremki robiąc przy tym dziurki widelcem.
    Kładziemy na wierzch metalowe łyżeczki,aby ciasto nam nie urosło i wkładamy do piekarnika na ok 30 min na 200 stopni,a później zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.

  2. W tym czasie robimy galaretki. Oby dwa opakowania rozrabiamy w 500 ml wody. I czekamy aż wystygnie.
    Tak samo budyń z 500 ml mleka olewamy pół szklanki i rozrabiamy w tym proszek.Pozostałą ilość mleka zagotujemy z 3 łyżkami cukru.Następnie wlewamy rozrobiony budyń ze szklanki i mieszamy.
    Odkładamy do wystygnięcia.

  3. Wyciągamy ciasto z piekarnika i po wystygnięciu budyniu ciasta i galaretki łączymy. Rozprowadzamy równo budyń,kładziemy malinki i zalewamy galaretką. Po stężeniu będzie gotowa do spożycia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń