Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Składniki
Z mąki, margaryny, żółtka, cukru pudru, szczypty soli i odrobiny lodowatej wody zagniatam kruche ciasto. Formuję z niego kulę, zwijam w folię i wkładam na 30 minut do lodówki.
Na patelni rozpuszczam margarynę. Wsypuję cukier, smaże, mieszając, aż powstanie karmel. Dodaję obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka i szczyptę cynamonu. Smażę 5 minut. Odwracam, smażę kolejne 5 minut. Jabłka układam w tortownicy, tak, aby zachodziły na siebie.
Ciasto rozwałkowuję. Przykrywam nim jabłka. Nakłuwam. Piekę 20-25 minut w 200 st. C. Gotową tartę odwracam i wykładam na paterę. Podaję na ciepło z lodami.