Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kaszą jaglaną i mascarpone"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
Ciasto: kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, sparz na sicie wrzątkiem. Mleko zagotuj w rondlu. Wsyp kaszę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości.
Banana obierz, pokrój na małe kawałeczki. Dodaj do kaszy, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij formę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj wyższe brzegi. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniiliowym. Pod koniec dodaj serek mascarpone, delikatnie wymieszaj. Krem rozsmaruj na ostudzonym spodzie, wyrównaj. Udekoruj owocami. Schłodź. Przechowuj w lodówce.Źródło: Chwila dla Ciebie