Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem i pieczonymi pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Ułóż ciasto w formie.
Pomidory pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, sokiem z cytryny, posłódź łyżką cukru, wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, jeśli masa jest za gęsta, dodaj mleka. Dopraw solą i pieprzem.
Wylej masę na ciasto (jeśli podpiekałaś je, niech ostygnie), ułóż pomidory, posyp listkami tymianku, oprósz bułką tartą.
Piecz ok. 25 minut. Pod koniec dodaj pokruszony kozi ser, zostaw w piekarniku jeszcze na 5 minut.Źródło: Olivia