Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z kremem budyniowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Krem: Budyń, łyżkę cukru i łyżkę śmietany mieszamy na gładką masę. Pozostałą śmietanę i mleko doprowadzamy do zagotowania. Wlewamy roztwór z budyniem, cały czas mieszając chwilkę gotujemy. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Białko ubijamy z resztą cukru. Delikatnie łączymy z kremem budyniowym.
Ciasto: ciasta zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, po czym wałkujemy i wylepiamy formę na tartę. Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Po tym czasie papier zdejmujemy. Na tartę wykładamy krem, posypujemy obranym, pokrojonym rabarbarem i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 10-15 minut.Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia