Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z masą mascarpone"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto: podane zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: serek mascarpone i homogenizowany dobrze wymieszaj. Masę wyłóż na podpieczony spód, równomiernie rozsmaruj. Udekoruj owocami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie