Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem zwolenniczką tart w wydaniu na słodko. Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi popróbować.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Po 30 minutach przygotowane ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do tem. 180 stopni. przez ok 20 minut.
Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Posypujemy je cukrem. Po upieczeniu tarteletek śliwki układamy na cieście. I odstawiamy do ciepłego piekarnika na ok 15 minut.
Na końcu posypujemy cynamonem i odrobina cukru pudru.
Smacznego :)