Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych ktorzy lubieja dobrze zjesc i nie boja sie wyzwan
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
odgotowac przez 15 min.watrobke(jezeli ktos lubi moze dodac serduszko)po ostygnieciu pokroic w kostke2. na patelni podsmazyc (na oliwie z oliwek)cebule i szczypiorek,,dodac watrobke i orzeszki3. po 5 minutach dodajemy umyty ryz i zielenine drobno skojona,podlewamy woda4. solimy i pieprzymy,a po odparowaniu plynu skrapiamu obficie sokiem z cytryny5. z ciasta wykrawamy krazki,tak aby pasowaly do wielkosci naszych foremek i przykryly gore naszych tartelinek(jezeli jest to fillo,potrzeba ich na kazda foremke po 6)6. kazdy plat ciasta fillos smarujemy delikatnie cieplyn maslem i nakladamy jeden na drugi7. platy ukladamy do foremek i wkladamy nadzienie,przykrywamy gore,smarujemy roztrzepanym jajkiem i do piekarnika(185) na 20-25 min8. podajemy gorace ze smietana,super jak macie tzadzyki