Do góry

Przekąski Przepis na:

Tartinki

Tartinki

Autor: Goblinek

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 939

Dodano: 19.06.2010

Odsłon: 10235

Zawsze robią wrażenie.

Składniki

  • Na ciasto: 1/3 szklanki oleju
  • 2/3 szklanki mleka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • Na farsz: 4 małe kiełbaski
  • 1 duży pomidor
  • mała puszka kukurydzy
  • 200 g dobrze topiącego i ciągnącego się sera
  • + 8 foremek do tartinek
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieć rękami, powinno od nich łatwo odchodzić. Rozwałkuj je na placek o grubości ok. 1 cm. Okrągłą miską lub foremką wycinaj z ciasta równe płaty i wyklejaj nimi posmarowane leciutko masłem i wysypane bułką tartą foremki do tartinek.

  2. Kiełbaski i miąższ pomidora pokrój w kosteczkę, pestki odrzuć. Kukurydzę osącz z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tartinki napełniaj po kolei kiełbaską, pomidorem, kukurydzą i posyp serem. Piecz przez 15 min w 200 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 23 czerwca 2010 takie tartinki też są w sam raz na imprezkę z przyjaciółmi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 21 czerwca 2010 Dziękuję :) Farsz to oczywiście kwestia puszczenia wodzy fantazji...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 21 czerwca 2010 świetny pomysł bardzo mi się podoba ta wersja tartinek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 20 czerwca 2010 Wypróbuję na pewno! Myślę, że doskonale też sprawdziłby się farsz z pieczarek, cebulki i kiełbaski:) Pycha pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 20 czerwca 2010 Wypróbuję na pewno. Myślę, że równie dobrze sprawdziłby się farsz z pieczarek i kiełbaski:) Pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń