Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar z polędwicy wołowej z żółtym oczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Polędwicę wołową posiekaj lub zmiel dwukrotnie w maszynce. Oprósz solą i pieprzem, skrop maggi, polej oliwą, dodaj musztardę, wyrób. Z masy uformuj 6 okrągłych porcji.
Tatary ułóż na talerzu, w każdym zrób wgłębienie, umieść żółtko. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Korniszony posiekaj. Ułóż wokół tatara (chociaż ja podaję korniszony w osobnej miseczce).
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 6,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie