Do góry

Desery Przepis na:

Tęczowy deser

Tęczowy deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Tęczowy deser"

Składniki

  • 3 galaretki o różnych smakach (np. truskawkowa
  • pomarańczowa i kiwi)
  • kilka mrożonych truskawek
  • pomarańcza
  • 2 banany
  • kilka kostek gorzkiej czekolady
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każdą z galaretek rozpuść w 400 ml gorącej wo- dy. Dobrze wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Truskawki rozmroź. Banany obierz, pokrój na plasterki. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, oczyść z białych błonek.

  2. W dużej misce ułóż truskawki, zalej tężejącą galaretką truskawkową. Wstaw do lodówki, by zastygła. Na czerwonej galaretce rozłóż pomarańcze, zalej pomarańczową galaretką. Odstaw do stężenia. Ułóż banany, zalej zieloną galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.

  3. Przed podaniem galaretki miskę zanurz w gorącej wodzie (deser powinien ładnie odejść od miski), przyłóż do niej talerz i odwróć. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, obficie posyp wierzch galaretki.

  4. Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 0,90 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń