Do góry

Przekąski Przepis na:

Toffifee

Przepis dnia 2012-08-19
Toffifee

Autor: Klaudia1028

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano: 14.08.2012

Odsłon: 24655

Nie różni się od tego ze sklepu, a zrobienie go w domu wychodzi taniej.

Składniki

  • mleko skondensowane słodzone, puszka
  • orzechy laskowe, garść
  • mleczna czekolada, 1 tabliczka
  • foremki od toffifee, 1 sztuka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko gotować przez 3 godziny w wodzie. Wyjąć, odczekać 15minut, otworzyć i porozlewać do foremek.

  2. W każdą dziurkę zalaną karmelem wcisnąć 1 orzech. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i nalać na orzechy. Wstawić znowu na 2 godziny do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

moniula0701 31 sierpnia 2012 Po przeczytaniu przepisu, oraz tych komentarzy, postanowiłam spróbować, a więc.... mleko skondensowane rzeczywiście nie stwardnieje. Szkoda gazu na gotowanie, pieniędzy oraz czasu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 sierpnia 2012 Dla mnie to trochę dziwne, że zdjęcia - jak twierdzisz - zrobionych przez Ciebie wg podanego przepisu produktów NIE CHCĄ SIĘ "WKLEIĆ", a zdjęcia gotowych kupnych produktów (Bounty, Toffifee) JAKOŚ SIĘ "WKLEJAJĄ". I podtrzymuję to, że masa krówkowa NIE STWARDNIEJE. Nie muszę próbować tego przepisu, wystarczy, że często trzymam w lodówce otwartą puszkę takiego gotowanego mleka - NIGDY NIE ZASTYGA, zawsze jest jak plastelina

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Yashi 20 sierpnia 2012 goramarcina teraz wiem dlaczego dziwilas sie Albertowi...... On rowniez kradnie cudze zdjecia......

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 19 sierpnia 2012 proste- zdjecie nie jest twoje i nie mialas prawa go wstawic. moglas to zaznaczyc, ze zdjecie nie odzwierciedla przepisu, wtedy nie byloby afery. niestety, to kradziez.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 sierpnia 2012 Ludzie ,nie róbcie tu jakiejś afery ,nie popieram takich praktyk , ale dajcie sobie na luz ,myśle ,że to jest bardzo młoda osoba ,która chciała zaistnieć - a że nie bardzo jej wyszło ... na pewno się dziewczyna poprawi.
Jedno mnie dziwi - albert i ty ????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Yashi 19 sierpnia 2012 Dokladnie Albercie. Klaudii nie chcialo sie nawet zlikwidowac loga autora z prawego dolnego rogu. Dla niedowiarkow podaje adres miejsca kradziezy garnek.pl/daran/10623718/toffifee-dla-andziav

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

albert_heijn 19 sierpnia 2012 Uwaga!!! Oszustka zdjęcie skopiowane garnek.pl

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 17 sierpnia 2012 Piszesz żeby ugotowane mleko porozlewać do foremek - ale jak chcesz ugotowaną masę krówkową do czegokolwiek rozlać? Przecież ona ma stałą konsystencję ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gadzet13 17 sierpnia 2012 nie byłabym taka pewna czy wychodzi taniej. Gotowanie mleka przez 3 godziny to całkiem sporo zużytego gazu, plus do tego składniki. Od razu cos mi tu nie pasowało, za idealne było to zdjęcie, dopiero potem przeczytałam wymianę zdań z Yashi, niestety ma rację. I z mlekiem i z oszukiwaniem idealnymi zdjęciami (gotowcO). Ja jak mi coś nie wyjdzie to mówię, ze niestety nie do końca wyszło tak jak powinno, ale nikomu kitów nie wciskam.pozdr

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gadzet13 17 sierpnia 2012 no nie byłabym taka pewna, czy wychodzi taniej, bo 3 godziny gotowania mleka to całkiem sporo gazu. Od razu cos mi się nie podobało w tym przepisie,dopiero później przeczytałam komentarz Yashi, i muszę się w 100 % zgodzić. Wiadomo, że nawet najlepszym może coś się nie udac, ale wtedy albo nie zamieszcza się zdjęcia i przepisu albo wstawia się rzeczywisty obraz i piszę, że niestety nie do końca się udało, a nie żeby wszystkim kit wciskać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń