Do góry

Desery Przepis na:

Torcik cytrynowo-kokosowy

Torcik cytrynowo-kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 10399

Lekkie i delikatne. Rozpływający się w ustach obłęd ;) a do tego szybko, prosto i zawsze się udaje.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, pozostawiamy do wystudzenia i stężenia.

  2. Wiórki kokosowe zalewamy kefirem / maślanką i mieszamy. Odstawiamy na 30 min.

  3. Formę do tortownicy wykładamy biszkoptami.

  4. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem.

  5. Wiórki z maślanką / kefirem łączymy z tężejącą galaretką. Następnie dodajemy ubitą śmietankę.

  6. Gotową masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny (u mnie na całą noc).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 01 lipca 2011 Podoba mi się :) Do ulubionych i do wypróbowania niebawem :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gemka 11 sierpnia 2010 ciacho jest pycha:) wlasnie dzis wyprobowalam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klara6 10 sierpnia 2010 mmm wygląda pysznie na pewno dzisiaj zrobię

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 09 sierpnia 2010 Również robię takie ciasto (przepis znalazłam na opakowaniu galaretki Winiary :)) i mogę potwierdzić, że jest po prostu rewelacyjne: efekt totalnie przekracza nakład pracy. Robi się szybko, ma niezwykły cytrusowo-kwaskowato-kokosowy smaczek. Każdy z moich gości był zaintrygowany tym smakiem i zdziwiony, że tak szybko się robi to ciasto. Idealne na lato.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 08 sierpnia 2010 ciekawy przepis ciasto wygląda smacznie...

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 08 sierpnia 2010 To ciasto dałam do ulubionych. Brzmi pysznie i pewnie jest pyszne. U mnie wszyscy lubią ciasta o smaku cytryny.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń