Do góry

Desery Przepis na:

Torcik malinowy z budyniu BEZ PIECZENIA

Desery

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 5049

Dodano: 26.08.2013

Odsłon: 4794

Dobiega koniec sezonu malinowego. Więc korzystając z dobrodziejstw lata prezentuje dziś pyszny, szybki deser malinowy! Zamiast ciasta francuskiego można wykorzystać kruche, gotowe ciasteczka. Wówczas nie wymaga pieczenia:) Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam. Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)

Składniki

  • 1 Torebka budyniu malinowego
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • ½ litra mleka
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 szklanka świeżych malin
  • 1 płat ciasta francuskiego( lub pokruszone ciastka)
  • Tłuszcz do formy
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika, upiec i pokruszyć. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody, a w miedzy czasie posmarować małą tortownicę tłuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić, ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Gotową masę przełożyć do tortownicy, ozdobić malinami i wstawić do lodówki. Deser można ozdobić bitą śmietaną lub zalać galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 15 sierpnia 2014 Pycha!!!! Super przepis, zabieram i dziekuje!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 27 sierpnia 2013 Fajny szybki deser, a maliny jeszcze będą, póżne odmiany są do pażdziernika. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń