Do góry

Desery Przepis na:

Torcik mascarpone

Torcik  mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5013

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Torcik mascarpone"

Składniki

  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 jajek. Masa mascarpone: 50 dag serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 10 dag czekolady
  • 10 dag cukru pudru. Dodatkowo: 5 dag gorzkiej czekolady
  • 30 dag truskawek
  • herbatka z rumem
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka z cukrem zmiksuj. Dodaj szklankę mąki, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie . Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 30-40 minut. Przestudź i rozkrój na 3 placki.

  2. Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cukier puder i roztopioną czekoladę.

  3. Każdy krążek biszkoptu nasącz herbatką z alkoholem, nałóż po jednej części masy mascarpone i pokrojone truskawki. Brzeg tortu również posmaruj masą. Wierzch udekoruj czekoladą i resztą truskawek.

  4. Przepis nadesłała Katarzyna Janeczko z Zamościa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń