Do góry

Dania główne Przepis na:

Torcik nalesnikowy ze szpinakiem-inaczej

Torcik nalesnikowy ze szpinakiem-inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 742

ZDROWY I KOLOROWY POMYSŁ NA NALEŚNIKI INNE NIŻ ZWYKLE.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki przyrządzamy wg własnego przepisu.

  2. Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, bez dodatku tłuszczu dusimy w garnku lub patelni do momentu odparowania wody.

  3. Dodajemy mrożony szpinak, a gdy stopnieje cały czas mieszamy do momentu odparowania wody.

  4. Do tak przygotowanego farszu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i czekamy aż troszkę przestygnie.

  5. Na koniec dodajemy starty ser żółty i wszystko dokładnie łączymy, tak aby ser delikatnie się rozpuścił.

  6. Naleśniki smarujemy farszem i układamy jeden na drugim.

  7. Tak przygotowany torcik delikatnie posypujemy po wierzchu startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku przez około 10-12 min. w temp. 150 stopni.

  8. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń