Do góry

Desery Przepis na:

Torcik truskawkowo-śmietankowy

Przepis dnia 2011-07-04
Torcik truskawkowo-śmietankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2048

Dodano:

Odsłon: 10926

Życzenie urodzinowe Syna spełnione. :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka zalać wrzątkiem i ubijać z cukrem na puszystą masę. Delikatnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec 30 minut w temp. 160 stopni (tortownica mała, o średnicy 16 cm).

  2. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem.

  3. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je kremem śmietanowym i przekładać truskawkami. Kremem i truskawkami ozdobić także wierzch i boki torciku.

  4. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 02 lipca 2011 Zgadza się - torcik jest banalny w wykonaniu, a smakuje wspaniale, czyli w jego prostocie tkwi wszystko, co najlepsze latem. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marynka89 02 lipca 2011 Proste a efektowne i pewnie dobrze smakuje, to co lubie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 30 czerwca 2011 Pysznie wygląda tem torcik i co dla mnie najważniejsze przepis wydaje się nie trudny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń