Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z kremem twarogowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Wymieszaj jajka w mleku, dodaj szczyptę soli i cukier wanilinowy, wsyp mąkę i kakao. Odstaw na 30 minut. Na wysmarowanej olejem patelni usmaż 7 grubszych okrągłych placków. l Twaróg wymieszaj z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Ubij śmietanę na sztywno i dodaj do twarogu. Brzoskwinie pokrój.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i stale mieszając, ostudź. Następnie rozmiksuj budyń i dodaj miękkie masło w kawałkach. Ubij gładki krem. Jeden płat ciasta posmaruj kremem budyniowym, zwiń w rulonik i schłódź.
Połóż na talerzu jeden płat ciasta, posmaruj częścią kremu budyniowego. Na tym połóż drugi płat i posmaruj częścią kremu twarogowego. Na krawędziach ułóż kawałki brzoskwiń. W ten sposób przygotuj kolejne warstwy. Wierzch ozdób zrolowanym naleśnikiem. Czas przygotowania: ok. 45 minut. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja 310 kcal.Źródło: Na żywo