Do góry

Desery Przepis na:

Torcik z otrąb pszennych i orzechami

Torcik z otrąb pszennych i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 14268

Dodano:

Odsłon: 9922

Nietypowy torcik na urodziny, jest bardzo smaczny.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Gdy masa zgęstnieje, dodać otręby, zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać.

  2. Przełożyć do przygotowanej małej formy o średnicy 18 cm.

  3. Piec w temperaturze 190 stopni około 30 minut. Po upieczeniu placek ostudzić.

  4. Wykonanie polewy:
    Zagotować mleko z cukrem i kakao. Następnie odstawić, utrzeć z masłem i polać w całości ostudzony placek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń