Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Masło stop z miodem i cukrem. Wystudź. Dosyp mąkę z proszkiem. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i przełóż do osobnych tortownic wyłożonych pergaminem.
Orzechy posiekaj, wsyp na rozgrzaną patelnię. Dodaj masło, cukier i miód. Mocno podgrzej. Następnie rozsmaruj na jednym z placków. Piecz je po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Utrzyj go z kawą. Przełóż placki. Odstaw na noc. Udekoruj.Źródło: Tina