Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Orzechy posiekaj, upraż. Orzechy, 1/4 szklanki cukru i kakao zmiksuj. Żółtka utrzyj z 1/2 szklanki cukru. Dodaj mąkę i masę orzechową i wymieszaj. Białka ubij, dodaj cukier. Masę dodaj do żółtek. Piecz w temp. 180°C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier, kakao, serek i zmiksuj. Biszkopt przekrój na 4 blaty i każdy posmaruj 1/5 kremu. Resztą kremu posmaruj boki. Wierzch udekoruj kulkami, posyp kakao.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień