Do góry

Desery Przepis na:

Tort śmietankowy z OWOCAMI

Tort śmietankowy z OWOCAMI

Autor: n4tka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 42

Dodano: 22.03.2010

Odsłon: 4052

Ciasto łatwe w przygotowaniu, polecam dla osób które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapach ciasta od razu poprawia humor :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Ubijać. Do żółtek dodać ocet, olej, proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie wlać całość do ubitych białek. Lekko wymieszać całość. Dodać mąkę, lekko wymieszać ciasto. Wlać ciasto do tortownicy i piec ok. 30/40 min. w temperaturze 200 stopni.

  2. MASA: Śmietankę 30 % ubijać mikserem do zgęstnienia. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Mieszać. Na końcu ubijania dodać ŚMIETAN-FIX.

  3. Biszkopt rozdzielić na dwie części. Napączować herbatą z cytryną. nakładać na pierwszą warstwę bitą śmietanę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Na górę nałożyć resztę bitej śmietany. Udekorować wg. uznania. SMACZNEGO :) ! ! !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń