Do góry

Desery Przepis na:

Tort tiramisu

Tort tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 36291

Pychotka

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i żółtka. Miksując dodawać powoli stopione masło i stopioną czekoladę. Na końcu dodać mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy (24 cm) i piec ca 20 min. w temp. 190 st. C.

  2. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z serem na jednolitą masę .

  3. Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Każdy blat obficie skropić kawą wymieszaną z likierem. Następnie przekładać kremem. Wierzch tortu i boki również posmarować kremem. Następnie posypać kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 21 kwietnia 2011 Też mam w swojej kolekcji ciasto tiramisu, ale to wygląda przepięknie:) Pomysł z truskawkami wykorzystam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń