Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1727
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 117
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 528
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1727
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 117
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 528
Składniki
ziemniaki obrane i pokrojone w niewielkie kawalki wrzucamy do glebokiego oleju nie smazymy ich tylko dusimy na malym ogniu ( maja sie prawie ropasc) po 10 min duszenia¨¨ wrzucamy cebule pokrojana w paseczki i czosnek. Dusimy wszystko razem nastepne 20 min.
W misce ubijamy bialka.
Do dobrze ubitych bialek dodajemy zoltka i odsaczone ziemniaki jeszcze gorace!!!!! Mieszamy nie zapominajac o soli
Calosc wrzucamy na patelnie z niewilka iloscia oleju. Mieszamy do momentu kiedy nie bedzie juz prawie surowego jajka. Obracamy i zosatawiamy na ok 1 min.
Gotowe