Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 361

Dodano:

Odsłon: 6310

prawdziwy hiszpanski smak

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrane i pokrojone w niewielkie kawalki wrzucamy do glebokiego oleju nie smazymy ich tylko dusimy na malym ogniu ( maja sie prawie ropasc) po 10 min duszenia¨¨ wrzucamy cebule pokrojana w paseczki i czosnek. Dusimy wszystko razem nastepne 20 min.

  2. W misce ubijamy bialka.

  3. Do dobrze ubitych bialek dodajemy zoltka i odsaczone ziemniaki jeszcze gorace!!!!! Mieszamy nie zapominajac o soli

  4. Calosc wrzucamy na patelnie z niewilka iloscia oleju. Mieszamy do momentu kiedy nie bedzie juz prawie surowego jajka. Obracamy i zosatawiamy na ok 1 min.

  5. Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 21 października 2011 Zapewne bardzo smaczne, bo połączenie tych składników to gwarantuje. Osobiście jednak wolę tradycyjny omlet hiszpański. Apetyczne zdjęcie, gratulacje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń