Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i jakże zimowo-świateczny deser idealny na wyjścia w zimowy plener!
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163567
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 277
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 64
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163567
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 277
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 64
Składniki
Wykonanie: 1.Na dno słoiczka wykładamy pokruszone pierniczki 2.Przygotowujemy warstwę białą: łączymy serek z jogurtem, cukrem pudrem i rozgniecionym bananem* * (nie musimy używać blendera czy miksera, wystarczy całość energicznie mieszać do połączenia składników, a wówczas nie musi długo się chłodzić deser w lodówce) 3. Wykładamy ½ białej masy na pierniczki 4. Kolejna warstwa to powidła lub konfitura 5. Owocową warstwę przykrywamy pozostałą częścią białej masy, na którą układamy pokrojony owoc kaki lub śliwki, posypujemy przyprawą do piernika, żurawiną oraz pokrojonymi i uprażonymi orzechami włoskimi 6. Dekorujemy bezikami oraz migdałami 7. Chłodzimy w lodówce ok. 2h 8. Słoiki w dłonie i do lasu marsz!