Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Toruńskie pierniczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Miód wymieszaj z przyprawą korzenną, karmelem oraz jajkiem. Dodaj cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieć gładkie i dosyć twarde ciasto.
Podziel je na porcje. Każdą rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Z placków metalowymi foremkami o różnych kształtach wytnij ciastka. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem.
Blachy kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. Piecz po 15 minut. Dobrze wystudź. Przełóż do dużej miseczki, przykryj czystą ściereczką. Poczekaj 10 dni, by ciastka zmiękły. Potem udekoruj je lukrem i perełkami.Źródło: Tina