Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty ze szczypiorkiem i żółtym serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
porcja, : ok. 10 minut; cena porcji: ok. 2,60 zł
Szczypiorek umyj i posiekaj. Rzodkiewki umyj, pokrój w plastry.
Pieczywo stostuj (w tosterze lub opiecz na suchej patelni).
Gdy kromki się pieką, z plasterków sera wykrój ostrym nożem łebki zajączków lub innych zwierzaków.
Zezłocone kromki pieczywa posmaruj masłem, obficie posyp posiekanym szczypiorkiem i lekko dociśnij.
Na wierzchu połóż plasterki sera, na nich dekoracyjnie ułóż plasterki rzodkiewki i szczypiorek (jako wąsiki, oczy, nosek itd). Drugą rzodkiewkę połóż na talerzyku do schrupania. Tak przygotowane tosty od razu podaj.Źródło: Świat kobiety