Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe w mojej spiżarni muszą być: jedne w mocniejszej zalewie, inne w łagodniejszej, z liściem selera lub z papryczką chili. Oto moja wersja podstawowa/tradycyjna.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Czosnek obieramy, dzielimy na ząbki. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do każdego słoika /400-450 ml/na dno wkładamy liść selera i wsypujemy gorczycę, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie układamy ogórki przekładając je słupkiem marchwi i ząbkami czosnku.Napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.