Do góry

Dodatki Przepis na:

Tradycyjne szparagi

Tradycyjne szparagi

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4333

Dodano:

Odsłon: 3716

Sezon na szparagi powoli się kończy, więc trzeba go jeszcze wykorzystać. Ja najbardziej lubię te z wody, tradycyjnie podane z masełkiem i bułką tartą :)

Składniki

  • Szparagi 50 dag
  • Woda 1 1/2 litra
  • Sól
  • Masło 2 łyżki
  • Bułka tarta 2-3 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi umyć, obrać, odciąć twarde końcówki. Gotować w posolonej wodzie do miękkości ok.20 min.

  2. Masełko rozpuścić, a następnie dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać.

  3. Ugotowane szparagi wyciągną z wody, odcedzić i polać zasmażką.

    Uwaga!!! Nie wylewajcie wody, zrobicie z niej pyszną zupę.

    Przepis na moim profilu
    https://smaker.pl/przepis-szparagowa,117608,pelen-brzuszek.html

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń