Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny rosół"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Mięso umyj, włóż w całości do dużego garnka i zalej zimną wodą. Zagotuj, po czym starannie odszumuj. Zmniejsz ogień.
Warzywa oczyść i umyj, jeśli trzeba, obierz. Pokrój na duże kawałki. Por i cebulę przekrój na pół. Cebulę opiecz od przekrojonej strony nad gazem (przypieczona nada zupie kolor).
Warzywa dołóż do garnka wraz z przyprawami w ziarnach (kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu lub innymi).
Gotuj kilka godzin na maleńkim ogniu (by rosół był klarowny i smaczny), w połowie posól. Podaj z makaronem i natką.Źródło: Świat kobiety