Do góry

Przekąski Przepis na:

Trójkąty ze szpinakiem i serem ricotta

Przepis dnia 2010-04-01
Trójkąty ze szpinakiem i serem ricotta

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1644

Dodano:

Odsłon: 39960

Smaczna przekaska dla lubiacych szpinak i czosnek ! skladniki na okolo 10 szt

Składniki

  • ciasto francuskie mrozone tyle ile zamierzamy wykonac kwadratow rulon 250 g
  • szpinak ja uzylam z puszki najlepszy jest posiekany swiezy ale akurat nie mialam, 200 g
  • ser ricotta 150 g
  • czosnek 4 zabki
  • sol, pieprz do smaku
  • roztrzepane jajako do smarowania ciasta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto kroimy na kwadraty ja o bokach mniej wiecej 10 x 10 cm, szpiank jesli mamy swiezy rozdrabniamy gotujemy, jesli mrozony lub z puszki, odsaczamy z wody i doprawiamy do smaku sola pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, ser ricotta kruszymy i mieszamy ze szpinakiem by powstala jednolita masa, po lyzce farszu nakladamy na kazdy kwadrat zlepiamy, nacinamy by farsz w czasie pieczenia mogl parowac, smarujemy jajkiem i pieczemy okolo 20 min w tem. 180 - 200 stopni na zloty kolor, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pistacja 15 stycznia 2011 Pyszne! Zrobiły furorę na andrzejkowej imprezie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 30 maja 2010 Dla mnie super. Kocham ciasto francuskie i szpinak.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiewiora49 30 maja 2010 ja zrobie z pieczarkami tak jak farsz na pierogi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 28 maja 2010 A ja takie zrobie... bo lubie szpinak i cisto f. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń