Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 241
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 241
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:
Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.
Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.
Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny