Do góry

Śniadania Przepis na:

Tuńczyk z pomidorem

Tuńczyk z pomidorem

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 5256

Dodano: 30.03.2018

Odsłon: 233

Banalnie prosta i szybka w wykonaniu sałatka w sam raz na kanapki na drugie śniadanie do pracy lub na szybką kolację.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 duży pomidor lub 2 małe
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzamy z oleju i przekładamy do miski, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojoną w piórka cebulę.

  2. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy na talerzyk i pałaszujemy ze smakiem z kromeczką razowego chlebka posmarowanego pysznym masełkiem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 31 marca Pyszności <3 Takie połączenie jest dla nas idealne <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 marca Pyszności...właśnie zrobiłam podobnie i ze szprotkami:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 marca Patrząc na skład, to tylko jednego składnika mi brakuje ;)
Dokładnie taką samą jutro będziemy robić z dodatkiem chili, ale to u nas oczywista oczywistość xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń