Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu świetna, gorąco polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Kapustę drobno i cienko poszatkuj, przesmaż na oliwie około 4 minuty na średnim ogniu. Uważaj aby kapusta się nie przypiekła i nabrała beżowego koloru. Kapusta lekko zmięknie i nabierze ciekawego aromatu. Lekko posól i przestudź.
Jogurt wymieszaj z majonezem. Do ostudzonej kapusty dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekane ogórki, czosnek i koperek. Wymieszaj.
Jeśli macie proponuję dodać jeszcze kiszone jabłka, jak nie można dodać jeszcze jeden ogórek kiszony. Na koniec dodaj jogurt z majonezem i ewentualnie sól do smaku.