Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tymbaliki z groszku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Odsączony z zalewy groszek zmiksuj za pomocą blendera z suszoną bazylią.
Masło utrzyj z żółtkami. Dołóż masę groszkową oraz kaszę mannę, po czym wymieszaj całość z solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz z resztą przygotowanych składników.
Wlej zieloną masę do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Wstaw do brytfanny wypełnionej wrzątkiem i włóż blachę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Na gotowych tymbalikach ułóż bazylię.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax