Do góry

Dania główne Przepis na:

Tymiankowy halibut

Tymiankowy halibut

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 85

Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

Składniki

  • 35 dag filetu z halibuta
  • 2-3 łyżki drobno posiekanego tymianku
  • sok z połowy cytryny
  • sól morska
  • kolorowy pieprz świeżo zmielony
  • masło
  • świeży tymianek i cytryna do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy

  2. Rybę pokrój na 4 równe porcje. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Ułóż dzwonka halibuta. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą morską (może być zwykła kuchenna).

  3. Posyp świeżo zmielonym pieprzem oraz posiekanym tymiankiem. Nakryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 min w temp. 180°C.

  4. Rybę posyp posiekanym świeżym tymiankiem i udekoruj cytryną. Podawaj na gorąco, np. z ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz ulubioną surówką. Tak samo możesz przyrządzić świeżego dorsza czy łososia.

  5. Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń