Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka marynowane w musztardzie

Udka kurczaka marynowane w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka marynowane w musztardzie"

Składniki

  • 3 udka z kurczaka
  • 3 pałki z kurczaka. Do marynaty:
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki soli prowansalskiej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka miodu. Dodatkowo:
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 cebula. Na jarzynkę:
  • 1 kg marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/ łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie marynaty mieszam. Zanurzam w niej kawałki mięsa, przekładam do pojemnika. Dodaję obraną i pokrojoną cebulę. Posypuję natką. Wkładam do lodówki na godzinę. Potem piekę 50 minut w temp. 200°C. W czasie pieczenia mięso smaruję pozostałą marynatą.

  2. Warzywa na jarzynkę obieram, myję, kroję na kawałki. Przekładam do worka do zapiekania. Dodaję zioła, sól i układam w formie obok kurczaka. W kilku miejscach nacinam worek nożem. Piekę ok. 40 minut.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń