Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim

Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1544 Ocena: 35408

Dodano: 16.11.2016

Odsłon: 4145

Proste, szybkie i...no w sumie jak zobaczyliśmy ten boczek, to od razu przyszło na myśl takie połączenie.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 100 g boczku szwarcwaldzkiego (plastry)
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Udka kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Od strony wewnętrznej oprószamy solą i pieprzem. Następnie owijamy w plastry boczku, układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy 40-45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń