Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka pieczone

Udka pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4603

Dodano:

Odsłon: 1194

Aromatyczne udka w marynacie z dodatkiem miodu i dużą ilością czosnku;)

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 6 sztuk
  • miód 1 1/2 łyżki
  • czosnek ząbki 7 sztuk
  • kucharek 2 łyżki
  • olej rzepakowy 10 łyżek
  • oregano suszone1 łyżka
  • papryka słodka mielona 1 łyżka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć (czosnek oczywiście obrać i rozdrobnić). Umyte i osuszone mięso dokładnie natrzeć marynatą i na noc schować do lodówki.

  2. Następnie mięso przełożyć na dużą blachę, polać pozostałą marynatą. Piec w piekarniku, w temp. 140 stopni przez ok. 75-80 min. A potem już tylko się zajadać ;)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń