Dania główne Przepis na:
Udka pieczone z ryżem

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 11
Dodano: 29.10.2009
Odsłon: 4663
Składniki
- ryż, 1 szklanka
- olej, kilka łyżek
- udka z kurczaka, 2-3
- kostka rosołowa, 1
- mrożone jarzyny, 1 opakowanie
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 szklankę wody, olej i surowy ryż. Na ryż wsypujemy zamrożoną jarzynkę (nie rozmrażamy!) - taką, jaką lubimy. Następnie układamy na niej przyprawione udka.
-
Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową (można użyć rosołek, który został z obiadu) - tak, by jarzyna była zalana+ troszkę udka. Wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę (180 stopni).
-
Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)