Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w miodowo-octowej glazurze

Udka w miodowo-octowej glazurze

Autor: sylwiach

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 69

Dodano: 16.02.2012

Odsłon: 11277

Nie tylko pięknie i apetycznie wyglądają ale też i wyjątkowo smakują.Słodka nuta miodu i kwaśnośc octu balsamicznego w tym przypadku tworzą niepowtarzalny duet smaku i aromatu.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy oliwą i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Ocet balsamiczny mieszamy z miodem. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Marchew obieramy,płuczemy i kroimy w skośne grube plastry. Obkładamy mięso warzywami.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Po 10 minutach smarujemy glazurą miodowo-octową i ponownie wsawiamy do piekarnika, i tak co 10 minut.Pieczemy łącznie około godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 18 lutego 2012 Jeđli tak smakuj jak się prezentują to już mnie masz . Przepis wędruje do ulubionych .

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń